ÇEREZ POLİTİKASI

3BFAB Teknoloji A.Ş. olarak “www. novafab.com” web sitemizde kullanılan çerez türleri, çerezlerin kullanım amaçları ve bu çerezlerin ayarları, yönetilmesi ve silinmesi hakkında bilgilendirmek isteriz. Web sitemizde teknik olarak site ve uygulamanın işlevselliğini sağlamak, çevrimiçi ziyaretçilerin sitede kalma oranı gibi istatistiksel raporlamalar yapmak, çevrimiçi ziyaretçilerin ilgi alanları doğrultusunda hizmetleri iyileştirmek amacı ile çerezlerden faydalanmaktayız.

Bu teknolojilerin kullanımı, başta 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (“KVKK”) olmak üzere tabi olduğumuz mevzuata uygun şekilde gerçekleştirilmektedir. Bu Çerez Politikasının amacı, internet sitemizde kullanılan çerezlerin cihazınıza yerleştirilmesi aracılığıyla otomatik yolla elde edilen kişisel verilerin işlenmesine ilişkin olarak, hangi amaçlarla hangi tür çerezleri kullandığımızı ve bu çerezleri nasıl yönetebileceğiniz hakkında sizlere bilgi vermektir. İnternet sitemizde kullandığımız, zorunlu çerezler haricindeki çerezler için, kullanıcıların açık rızaları alınmakta ve istedikleri zaman rızalarını değiştirebilme olanağı sağlanmaktadır.

1. Veri Sorumlusu

3BFAB Teknoloji A.Ş., www. novafab.com (“Site”) üzerinde kullanılan çerezlere ilişkin olarak, 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (“Kanun”) kapsamında veri sorumlusu olarak hareket etmektedir.

Şirket iletişim bilgileri:
Adres: Ihlamurkuyu Mh Canakkale Cad. Eren Plaza No:5 Şam Sk. No:4 34771 Ümraniye/İstanbul
Telefon: 0216 612 00 94
E-posta: info@3bfab.com

2. Çerez Nedir?

Çerez, internet siteleri tarafından erişim sağladığınız bilgisayarınıza, cep telefonlarınıza, tabletlerinize veya diğer mobil cihazlarınıza kaydedilen küçük veri depolama dosyalarıdır. Çerezler, ziyaret ettiğiniz internet sitesinin cihazınızda bilgi saklamasını ve bu bilgilerin sonraki ziyaretleriniz sırasında kullanmasını mümkün kılmaktadır. Çerezler, kişilerin internet siteleriyle ilgili yaptıkları tercihleri hatırlamak, internet sitesi kullanımının kişiselleştirilmesi ve buna bağlı olarak reklamlar sunulması, internet sitesi trafiği hakkında bilgi sağlaması gibi amaçlar için kullanılabilirler. Çerezler ile otomatik olarak topladığımız veriler kişisel bilgiler olmayıp Site kullanımınız hakkında bilgiler içermektedir.

3. Kişisel Verilerinizin İşlenme Amacı ve Dayanılan Veri İşleme Şartları

Site üzerinde farklı amaçlarla çerezler kullanılmaktadır. Kullanılan ilgili çerezin türüne göre veri işleme amaçları ve ilgili çerezi kullanırken dayandığımız Kanun kapsamındaki veri işleme şartı değişebilmektedir.

- Zorunlu Çerezler

Zorunlu çerezler, site görüntülemeniz esnasında cihazınıza yerleştirilen ve sunulan online servislerin düzgün şekilde çalışabilmesi için gerekli olan çerezlerdir. Bu çerezlerin kullanımı esnasında gerçekleştirdiğimiz veri işleme faaliyetleri için Kanun m.5 kapsamında “Bir sözleşmenin kurulması veya ifasıyla doğrudan doğruya ilgili olması kaydıyla, sözleşmenin taraflarına ait kişisel verilerin işlenmesinin gerekli olması” veri işleme şartına dayanmaktayız.

- Performans ve Analiz Çerezleri

Performans çerezleri, site görüntüleyen kişi sayısı ile site trafiğini takip ve analiz etmemizi sağlar. Bu çerezler sayesinde site üzerindeki alanlardan hangilerinin en sık ya da seyrek ziyaret edildiği gibi bilgileri edinebilir ve sitenin trafiğini optimize edebiliriz.

Bu çerezlerin kullanımı esnasında gerçekleştirdiğimiz veri işleme faaliyetleri için Kanun m.5 kapsamında “İlgili kişinin temel hak ve özgürlüklerine zarar vermemek kaydıyla, veri sorumlusunun meşru menfaatleri için veri işlenmesinin zorunlu olması.” Veri işleme şartına dayanmaktayız.

- İşlevsellik Çerezleri

İşlevsellik çerezleri, sitenin üzerindeki belirli işlevlerin sağlanması ve bunlara dair tercihlerinizin hatırlanması için gerekli olan çerezlerdir. Site üzerinde dil tercihinizi hatırlamak ya da çerez kullanımına yönelik ayarlarınızı kaydetmek için işlevsellik çerezleri kullanılır.

Bu çerezlerin kullanımı esnasında gerçekleştirdiğimiz veri işleme faaliyetleri için Kanun m.5 kapsamında “İlgili kişinin temel hak ve özgürlüklerine zarar vermemek kaydıyla, veri sorumlusunun meşru menfaatleri için veri işlenmesinin zorunlu olması.” Veri işleme şartına dayanmaktayız.

4. Hangi Tür Çerezler Kullanıyoruz?​

Aşağıda sitemizde kullandığımız farklı türdeki çerezleri bulabilirsiniz. Sitemizde hem birinci parti çerezler (ziyaret ettiğiniz site tarafından yerleştirilen) hem de üçüncü parti çerezleri (ziyaret ettiğiniz site haricindeki sunucular tarafından yerleştirilen) kullanılmaktadır.

Ad ve (Servis Sağlayıcı)TürSüreÇerez Tanımı
IDE-(Google DoubleClick)(.doubleclick.net)Reklam Çerezi1 yılReklam dağıtımı veya yeniden hedefleme sağlamak için kullanılır.
_p_hfp_client_id (apps.elfsight.com)Zorunlu ÇerezGeçici
1P_JAR- (Google.com)Reklam Çerezi1 ayReklam dağıtımı veya yeniden hedefleme sağlamak için kullanılır.
NID- (Google.com)Reklam Çerezi1 yılReklam dağıtımı veya yeniden hedefleme sağlamak için kullanıcı verilerini saklar.
__Secure-3PAPISID (Google.com)Reklam Çerezi1 yılYeniden hedefleme yoluyla alakalı ve kişiselleştirilmiş reklamlar göstermek için web sitesi ziyaretçilerinin ilgi alanlarına yönelik bir profil oluşturur.
__Secure-3PSID (Google.com)Reklam Çerezi1 yılYeniden hedefleme yoluyla alakalı ve kişiselleştirilmiş reklamlar göstermek için web sitesi ziyaretçilerinin ilgi alanlarına yönelik bir profil oluşturur.
_ga (Google.com)Performans/Analiz Çerezi1 YılSayfa görüntülemelerini depolamak ve saymak için kullanılır.
_gat_UA-45294396-5 (.novafab.com)ZorunluGeçici-
_gcl_au (Google Adsense)Reklam3 ayDönüşümleri depolamak ve izlemek için kullanılır.
_gid (Google Analytics)Performans Çerezi-Çerez, ziyaretçilerin bir web sitesini nasıl kullandığına ilişkin bilgileri depolamak için kullanılır ve web sitesinin nasıl çalıştığına dair bir analiz raporu oluşturmaya yardımcı olur.
pll_language- (novafab.com)İşlevsel Çerez1 yılDil tercihinizi saklamak için kullanılır.
APISID (.youtube.com)Reklam Çerezi1 yılSon aramalara ve etkileşimlere dayalı olarak web sitelerinde kişiselleştirilmiş Google reklamları için kullanılır.
HSID (www.youtube.com)İşlevsel1 yılDolandırıcılığın önlenmesini sağlamak için kullanılır
PREF (www.youtube.comReklam1 yılKullanıcı tercihlerini saklamak için kullanılır.
SAPISID (www.youtube.com)İşlevsel1 yılGoogle, YouTube tarafından barındırılan videolar için ziyaretçi bilgilerini toplar.
SID (www.youtube.com)Zorunlu1 yılZiyaretçinin gerçekliğini doğrulamak, oturum açma verilerinin hileli kullanımını önlemek ve ziyaretçi verilerini yetkisiz erişime karşı korumak için güvenlik çerezidir.
SIDCC (www.youtube.com)Zorunlu1 yılZiyaretçinin gerçekliğini doğrulamak, oturum açma verilerinin hileli kullanımını önlemek ve ziyaretçi verilerini yetkisiz erişime karşı korumak için güvenlik çerezidir.
SSID (youtube.com)Reklam1 YılGoogle, Google Haritalar ile entegre olarak YouTube tarafından barındırılan videolar için ziyaretçi bilgilerini toplar.
VISITOR_INFO1_LIVE (youtube.comZorunlu2 yılBant genişliğini tahmin etmek için kullanılır.
YSC (youtube.com)ReklamGeçiciEtkileşimi depolamak ve izlemek için kullanılır.
__Secure-3PSID (youtube.com)Reklam1 yılYeniden hedefleme ve kişiselleştirilmiş reklamlar için profil oluşturmak için kullanılır.
5. Çerezlerin Yönetimi

İnternet tarayıcınızın çeşidine göre aşağıdaki adımları izleyerek, çerezler hakkında bilgi edinip, izin verme veya reddetme hakkınızı kullanabilirsiniz:

–  Google Chrome
–  Mozilla
–  Safari
–  Opera
–  Microsoft Edge
–  Ayrıca;
Birçok firmanın reklam faaliyetleri için kullandığı çerezler bakımından tercihler Your Online Choices üzerinden yönetilebilir.
Yukarıdaki seçeneklerin yanısıra; tüm çerezler hakkında bilgi sahibi olmak ve çerez yönetimi için: https://www.allaboutcookies.org, https://www.youradchoices.com/ adresini ziyaret edebilir, veya “Privacy Badger” uygulamasını kullanabilirsiniz.

6. Kişisel Verilerinizin Aktarıldığı Taraflar ve Aktarım Amaçları

Kişisel verilerinizi yukarıda belirtilen amaçların gerçekleştirilebilmesi ile sınırlı olarak ve mevzuata uygun şekilde tedarikçilere, kanunen yetkili kamu kurumlarına ve özel kişilere aktarabiliriz.

Site üzerinde kullanılan bazı çerezler Şirket haricindeki üçüncü parti servis sağlayıcılar tarafından sağlanmaktadır. Açık rızanızı vermeniz halinde kişisel verileriniz Site’nin çalışması için belirli bir takım teknik çerezlerin kullanımında yurt dışında mukim ………………………………… ile, açık rızanıza dayalı olarak paylaşılmaktadır.

Bu teknik parti çerezler aşağıdaki amaçlarla kullanılmaktadır:
• login alanları,
• web sitesindeki email kayıt alanları,
• iletişim formlarının alt yapısının yürütülmesi

7. Kişisel Verilerinizin Toplanma Yöntemi ve Hukuki Sebebi

Kişisel verileriniz, Şirket tarafından yukarıda detaylandırılan amaçların gerçekleştirilmesi için elektronik ortamda Çerezler vasıtasıyla toplanmaktadır. Çerezler vasıtasıyla kişisel verilerinizi işlerken dayandığımız veri işleme şartları aşağıdaki gibidir:

i. Bir sözleşmenin kurulması veya ifasıyla doğrudan doğruya ilgili olması kaydıyla, sözleşmenin taraflarına ait kişisel verilerin işlenmesinin gerekli olması
ii. İlgili kişinin temel hak ve özgürlüklerine zarar vermemek kaydıyla, veri sorumlusunun meşru menfaatleri için veri işlenmesinin zorunlu olması
iii. Açık rızanızın bulunması

8. Kişisel Veri Sahibi Olarak Kanun’un 11. Maddesinde Sayılan Haklarınız

Kişisel veri sahibi olarak Kanun’un 11. maddesi uyarınca aşağıdaki haklara sahip olduğunuzu bildiririz:

• Kişisel verilerinizin işlenip işlenmediğini öğrenme,
• Kişisel verileriniz işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme,
• Kişisel verilerinizin işlenme amacını ve kişisel verilerinizin amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme,
• Yurt içinde veya yurt dışında kişisel verilerinizin aktarıldığı üçüncü kişileri bilme,
• Kişisel verilerinizin eksik veya yanlış işlenmiş olması hâlinde bunların düzeltilmesini isteme ve bu kapsamda yapılan işlemin kişisel verilerinizin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,
• Kanun ve ilgili diğer kanun hükümlerine uygun olarak işlenmiş olmasına rağmen, işlenmesini gerektiren sebeplerin ortadan kalkması hâlinde kişisel verilerin silinmesini veya yok edilmesini isteme ve bu kapsamda yapılan işlemin kişisel verilerinizin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,
• İşlenen verilerin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle aleyhinize bir sonucun ortaya çıkması durumunda buna itiraz etme,
• Kişisel verilerinizin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğramanız hâlinde zararın giderilmesini talep etme.

Yukarıda sıralanan haklarınıza yönelik başvurularınızı, Şirketimize e-posta yoluyla iletebilirsiniz. Talebinizin niteliğine göre en kısa sürede ve en geç otuz gün içinde başvurularınız ücretsiz olarak sonuçlandırılacaktır; ancak işlemin ayrıca bir maliyet gerektirmesi halinde Kişisel Verileri Koruma Kurulu tarafından belirlenecek tarifeye göre tarafınızdan ücret talep edilebilecektir.

9. Değişiklikler

3BFAB Teknoloji A.Ş. olarak mevzuatın güncellenmesi veya yeni doğacak ihtiyaçlar doğrultusunda çerez politikamızda güncellemeler yapabiliriz. Güncel Çerez Aydınlatma Metni üzerinde gerçekleştirilmiş olan her türlü değişiklik sitede veya herhangi bir kamuya açık mecrada yayınlanmakla birlikte yürürlük kazanacaktır.

3BFAB Teknoloji A.Ş.
Güncelleme Tarihi: 17.08.2022